Det at stå med et dødsbo i hænderne er en udmattende og hård opgave. Ikke bare har man mistet en nær og kær, man skal også afvikle dødsboet. Hvis du står med et dødsbo, som du skal afvikle, så kan du få gode råd til, hvordan du kommer godt videre i denne artikel.

Planlægning og forberedelse

Inden du går i gang med rydning af dødsbo, er det vigtigt, at du laver en detaljeret plan over, hvad som skal gøres. Rydning af dødsbo er en stor opgave at stå med alene, det er derfor en god ide at alliere sig med venner og familie. Hvis det er et uoverskuelig opgave, så kan det være en god ide at hyre et rengøringsfirma med erfaring fra rydning af dødsbo. Du skal ikke stå helt alene med opgaven.

Inden du går i gang med oprydningen af møbler og inventar, så skal du have alt det nødvendige værktøj på plads. De vigtigste ting er en skruemaskine og hobbykniv. Du skal selvfølgelig også sørge for at have flyttekasser og affaldsække tilgængelig. Sørg for at holde overblikket undervejs, sådan at der bliver sorteret i, hvad det skal smides ud, hvad som kan sælges, og hvad som skal videre i arverækken. Med god forberedelse så bliver opgaven nemmere at komme igennem.