Du har helt sikkert lagt mærke til at der er lånetilbud alle vegne online, men hvor trygt er det at låne online? Her kigger vi lidt nærmere på, hvad der er forskellen mellem traditionelle banklån og online lån, og om det ene egentlig er tryggere end det andet. 

Lån med og uden sikkerhed

Når man taler om forskellerne på at låne i en fysisk bank vs. onlinelån, så taler man tit om lån med og uden sikkerhed. Det er simpelthen fordi det er en af de mest grundlæggende forskelle, mellem de to forskellige former for långivning. Lån med sikkerhed er det du typisk kommer over, når du skal låne penge i en fysisk bank. Sikkerhed har ikke noget med for eksempel personværn at gøre, men om man kan stille værdigenstande som sikkerhed for sit lån.

Når man skal låne penge online, så er det som regel et lån uden sikkerhed. Man skal altså ikke sætte noget i pant som sikkerhed for sit lån. Det er også derfor, lån uden sikkerhed er lidt dyrere end banklån, fordi lånestederne skal sikre sig på en eller anden måde – og da typisk gennem renter og gebyrer. Det er nemmere og hurtigere at låne penge online, men man skal altså også være forberedt på, at det som regel er lidt dyrere end forbrugslån i banken.

Find sikre lån online

Det at der ikke er sikkerhed, gør ikke lån online utrygge. Der findes mange sikre aktører, der har din sikkerhed som høj prioritet i tillæg til hurtige lån.

Mange oplever at der er lidt højere krav for at blive godkendt til et lån, når man låner penge i en fysisk bank, end når man låner penge online. Lån på for eksempel cashper, er både nemme og hurtige, og man får udbetalingen kort tid efter man har indsendt sin låneansøgning.

Klik ind og lån kvikt, hvis du gerne vil have svar så hurtigt som muligt. Find en leverandør der har tydelige låneeksempler, og der du tydeligt forstår, hvad lånet samlet set vil koste. Det behøver ikke at være utrygt at låne online, og du kan nemt finde erfaringer fra andre brugere som vejledning.