Har du overvejet at investerer i ørsted aktier, men ikke kender nok til dem endnu?

Så kan du læse indlægget her og blive meget klogere på ørsted aktien. Ørsted er nemlig Danmarks største energiselskab, og det har de faktisk været længe, men udover at være Danmarks største så er de faktisk også et af de førende energiselskaber i Europa, det er derfor en stabil og fornuftig virksomhed at investerer i, hvis du spørger os.

Men hvad laver ørsted så?

De køber og sælger strøm og det er faktisk der primære forretning. Ørsted blev grundlagt i 2006 og i dag ejer den danske stat faktisk over 50% af forretningen. Udover at have 7000 ansatte, så er deres virksomhed altså også vurderet til ikke mindre end 260 milliarder.

Skal jeg købe ørsted aktier?

Det er jo selvfølgelig en smags sag og noget som du selv skal beslutte om det er det rette for dig og din strategi. Vores anbefaling er hvert fald at hvis aktien passer ind i din strategi, så er det ikke et dårligt sted at købe aktier. Ørsteds forretning har et stort forretningsgrundlag og det er en virksomhed som vil være her i mange år frem, og så er det hellere ikke en virksomhed som lige pludselig går konkurs, da den danske stat jo ejer over halvdelen af virksomheden.

De har dog også nogle udfordringer som de skal have løst, for at kunne blive ved med at vækste deres forretning. For vi er ved at gå en tid i møde hvor vi skal passe på vores klima og derfor skal vi også finde andre måde at få produceret vores strøm på og det er den kode som ørsted skal kunne knække for at kunne blive ved med at være en af de største.

Jeg håber du er blevet lidt klogere på ørsted aktien her i indlægget, hvis du mangler mere information om ørsted aktien eller en helt anden aktie, så er du mere end velkommen til at besøge aktierdk.dk, hvor vi har samlet mere end 100 indlæg om danske aktier.