Som forælder kan det være svært at finde tid til det hele, men at være blevet forælder er ikke ensbetydende med, at man behøver at vinke farvel til nogle af de ting, som man plejede at gøre, inden man blev forælder. Der er mange nybagte forældre, som synes, at det kan være svært at finde tid til sig selv, og de ting, som de plejede at gøre for deres egen skyld, er oftest noget af det, som først bliver nedprioriteret, når baby bliver født.

At finde på alternative løsninger

Når man bliver forælder, så handler det om at finde nye måder at gøre tingene på. Man skal f.eks. lære at gøre mange ting med én hånd, fordi man oftest har baby siddende på armen. De fleste mødre især udvikler også en uovertruffen evne til at multitaske, og selvom det siges, at kvinder er gode til at multitaske, allerede inden de får børn, så er det imponerende hvor mange ting forældre formår at gøre på én og samme tid.

Som nybagt forælder kan det være svært at overskue, hvordan man nogensinde skal få tid til alt det, som man plejede at gøre inden man blev forælder. Med tiden bliver det heldigvis lettere, og man lærer at prioritere tiden på en måde, så man også får gjort noget af det, som man plejede at sætte stor pris på at gøre. Uundgåeligt er det selvfølgelig også, at der er nogle ting, som bare ikke synes vigtige længere, når først baby er født. Prioriteringer får en helt anden betydning, og nu har man ikke kun sig selv, man skal tage hensyn til.

At huske at tage hensyn til sig selv

Som nybagt mor især kan det være svært, at huske at tage hensyn til sig selv. Et bad er ikke længere noget, der tager lange halve timer, og make-up er pludselig noget, der kun kommer på ved sjældne lejligheder. Det kan være svært at finde tid til at gøre noget godt for sig selv, men det er rigtig vigtigt, at man som forældre også husker at gøre noget for sin egen skyld.

Hvis du har planer om at komme igang med at dyrke motion igen, så er det f.eks. en ting, som du sagtens kan gøre for din egen skyld, uden at du behøver at være væk fra dit barn. At være blevet forælder handler bl.a. om at være god til at finde på alternative løsninger, og en løbevogn kunne eksempelvis høre under denne kategori. Hvis du drømmer om at komme ud at løbe igen, hvorfor så ikke tage dit barn med i en løbevogn. Du finder den bedste løbevogn her, så du kan mærke glæden ved at gøre noget godt for din egen skyld igen, samtidig med at du tilbringer tid med dit barn.