I disse krisetider sidder de fleste af os derhjemme og keder os. Hverdagen er pludselig blevet enormt begrænset, og mange er begyndt at mærke effekten. Det er vigtigt at prøve at holde sig aktiveret for at vedligeholde sit mentale helbred, så herunder har vi samlet 5 bud på gode ting at tage sig til under krisen. 

Bliv klogere på investeringsmuligheder 

Det er nok et punkt på rigtig manges to-do liste: Lær om at investere. Det er både en klog og smart måde at øge sin formue på, og det kræver ikke nødvendigvis så meget af dig som investor. Dog er det noget, mange af os alligevel ikke er så gode til at kaste os ud i. Nu hvor mange af os har så meget ekstra tid i hverdagen, er det et oplagt tidspunkt at komme i gang med investeringerne. 

Investeringsmulighederne er mange, og en af de nyere spillere på banen er investering i Bitcoin. Det er et spændende, voksende marked med mange gode muligheder. En god måde at blive klogere på det, er ved at besøge mininvestering, hvor du kan lære en masse om Bitcoin samt at bruge investeringsrobotter som hjælp til at lave gode investeringer. 

Mere tid med familien 

Hvis du er en af dem, der er selvisolering sammen med din familie, så er det et oplagt tidspunkt at få tilbragt noget kvalitetstid sammen. Sørg for, at alle har chancen for at trække sig tilbage, når de behøver noget alenetid, men sørg også for, at der er fokus på at kommen igennem dette sammen som et hold.  

Gå i gang med sjove projekter sammen. Det kan være, der er en væg, der trænger til at males, eller at I har et puslespil på 5000 brikker liggende i skabet. Nu er det tid til at gå i gang. Gør det til en fælles mission at finde mening og underholdning i hverdagen, som I alle kan dele. 

Lav god mad 

Pas på dig selv og de andre, du bor sammen med. Det er en hård tid for alle, og det er en god idé at tænke på, hvordan du fysisk kan have det bedre, da det kan have en effekt på din mentale tilstand. Det er derfor oplagt at kaste dig ud i at lave alle de gode, opskrifter du så længe har gået og tænkt på.  

Mange bruger mere tid på at bage, men det er også en god idé at prøve at fokusere på at lave sund mad, der hjælper dit helbred og får dig til at have det godt. Da mange desuden har svært ved at få trænet lige så meget, som de er vant til er det også en god måde at passe på kroppen på. 

Tag kontakt til venner, familie og bekendte 

Det er enormt vigtigt at holde kontakten ved lige. Prøv at tænke på alternative måder at interagere med dine nærmeste på. Ring til hinanden, aftal Skype-hygge og gør, hvad I kan for stadig at være en del af hinandens liv. 

Husk især på, at mange i denne tid næsten ikke ser nogen mennesker. Det er derfor en god idé at tage kontakt til folk, selv hvis det er nogen, du ikke så ofte snakker med bare for at tjekke, at de har det okay. 

Tag en pause 

For tiden ser vi rigtig mange opfordringer til at bruge vores tid i hjemmekarantæne til noget produktivt – ligesom i denne artikel. Men det er dog vigtigt at huske på, at det i sidste ende er din glæde og dit mentale helbred, der skal være i fokus. Du behøver ikke at presse dig selv til at lære et nyt sprog eller at spille et nyt instrument. Du kan også bare se dette som en chance for at tage en pause og selvreflektere. Pust ud og nyd at være væk fra den stressende hverdag.