Er det tid til at tage et trådløs gaming headset? Flere og flere gamere sidder i dag med et trådløs gaming headset af høj kvalitet. Teknologien har udviklet sig med stor hastighed, og i dag er kvaliteten på et trådløs gaming headset på niveau med kabel gaming headsets. Hvis du er én af dem som spiller game ofte, kan vi anbefale dig at investere i en wireless headset for din computer eller mobiltelefon.

Hvad er et trådløs gaming headset?

Et wireless gaming headset, eller blot “gaming headset”, er en type hovedtelefon der primært bruges til computerspil. Headsettet har ofte to højtalere placeret over ørene samt en mikrofon som kan benyttes under spillet for at tale med ens holdkammerater. I modsætning til almindelige hovedtelefoner kræver gaming headsets en større mængde strøm, og derfor har de ofte et batteri som placeres i bunden af headsettet. En række gaming headset er dog udstyret med to batterier for at give så langt levetid som muligt.

Teknologi bag et trådløst headset

Headset benytter sig typisk af bluetooth-teknologi (bluetooth = trådløs) til at kommunikerer data mellem den computer eller telefon man spiller på samt hovedtelefonerne selv. Der findes forskellige slags bluetooth teknologier: HFP, AVDTP, AVRCP og HSP. De fleste gaming headset benytter sig af den mest populære form for bluetooth, AVDTP (Audio Video Distribution Transport Profile).

Læs mere om emnet her