Hvis du aldrig har hørt om VPN, så er tiden kommet. VPN står for Virtual Private Network, og dens funktion er helt grundlæggende at gøre din internetforbindelse sikker. Helt enkelt forklaret sørger VPN for at gøre dig usynlig på internettet, så hackere og andre uvedkommende ikke kan finde frem til dine data og udnytte dem. 

Vælg den rigtige VPN-tjeneste 

Det er ikke gjort med at beslutte sig for at få VPN – du skal også vælge hvilken VPN, der passer bedst til dig. Her er de 6 mest populære: 

  • NordVPN: 

Hurtig VPN-forbindelse, som er nem at bruge. Det er et billigt valg, hvor 6 brugere kan kobles på. 

  • ExpressVPN: 

En lidt dyrere VPN-forbindelse, som dog fungerer til alle enheder. Nem opsætning og hurtig forbindelse. 

  • PureVPN:  

Billig, men ikke så brugervenlig VPN-tjeneste. Antivirus medfølger. 

  • Private Internet Access:  

VPN-tjeneste med mange funktioner, blokerer bl.a. annoncer og cookies. 

  • VyprVPN:  

Billig VPN-tjeneste med en sikring af høj kvalitet. 

  • FastestVPN:  

Hurtig VPN-tjeneste med mange ekstrafunktioner. Den fungerer til alle former for styresystemer. 

Derfor er en VPN-forbindelse vigtig 

Du troede måske, at du var helt dækket ind med sikre adgangskoder, der udskiftes jævnligt og et godt antivirusprogram. Men dette er desværre ikke altid nok til at beskytte fortrolige oplysninger og private filer. Hvis du fx vil logge på et trådløst internet på et offentligt sted, kan du blive lokket af falske netværk, som hackere laver for at få adgang til dine oplysninger. Logger du på sådan et netværk, kan hackeren følge det, du laver på internettet og bl.a. få fat i dine adgangskoder og måske endda dine bankoplysninger.  

VPN sikrer dig ved at skabe en form for tunnel til internettrafikken, så dine oplysninger ikke kan opsnappes af uvedkommende. Så hvis du vil passe på dig selv og din familie, er det en god idé at vælge en god VPN-forbindelse.