Er du lige trådt ind i forældrerollen og kan alt virke en smule uoverskueligt? Mærker du, hvordan bekymringerne skyller ind over dig, som din mor havde sagt, at de ville gøre, når man blev forældre? Så er der heldigvis råd at hente. For mens du fokuserer på din baby, har vi samlet de bedste råd til, hvordan du passer godt på dit barn i trafikken. 

Et nyt familiemedlem må vises frem 

Når et nyt familiemedlem melder sin ankomst, kan det være svært at skjule sin begejstring, og man er ikke til at skyde igennem. Man kan ikke vente med at vise den lille guldklump frem, og er ivrig efter at besøge hele familien. Når farmor og morfar skal besøges, vil man derfor typisk være nødsaget til at tage babyen med i bilen.  

Trafikmæssige sikkerhedsforanstaltninger 

Hvis dit barn er under 135cm, er det i Danmark lovpligtigt at placere dem i en autostol. Dette skyldes, at en autostol vil være med til at sikre dit barns sikkerhed, hvis en ulykke mod al forventning skulle finde sted. Derfor er det almaomega, at du anskaffer dig en autostol, før du tager dit barn med ud i trafikken.   

Find den rette autostol 

Der findes mange forskellige autostole og fås både i fremadvendte og bagudvendte udgaver. Mange førstegangsforældre vælger at købe fremadvendte autostole, da disse typisk vil være billigere og fylder mindre.  

Dette er dog en fejlagtig opfattelse, da bagudvendte autostole er 5x mere sikre end fremadvendte. Bagudvendte autostole er derfor mere anbefalelsesværdige og sikrer dit barns sikkerhed i en langt højere grad. Har du som nybagt forældre ikke den store erfaring med autostole, kan du læse mere om dem på https://autostol.dk/

Kompromisløs kærlighed er lig med kompromisløs sikkerhed 

Når det kommer til vores børn, vil vi altid forsøge at beskytte dem og passe så godt på dem som muligt. Det er derfor vigtigt, at vi først og fremmest får styr på sikkerheden, inden vi sætter kurs mod resten af familien.