Der er mange faktorer, du bør overveje, når du vælger en seng. Hvis du vil have mest ud afdin seng og en god nattesøvn, så skal du også sørge for at vælge en seng i god kvalitet. Da det er de færreste af os, der har meget forstand på senge, så kan det store udbud godt virke temmelig uoverskueligt. Vi vil hjælpe dig lidt på vej i denne artikel, hvor vi vil komme omkring, hvordan du vælger en god seng og hvad du skal vide, før du vælger en.

Hvad skal du vælge for en madras?

Den vigtigste faktor er den type madras, du ønsker. Der findes tre typer madrasser: springmadrasser, latexmadrasser og madrasser med memoryskum. Springmadrasser har et metalspiralsystem, latexmadrasser er lavet af helt naturligt gummi, og memoryskum madrasser er lavet på noget materiale, der kan give dig god støtte i løbet af natten. Derfor er memoryskum et godt valg til dig, der døjer med rygproblemer eller smerter i lænden. Der er også noget, der hedder koldskum madrasser. Det er mere åndbart end memoryskum, der ellers godt kan blive varmt.

 

Hvordan skal din seng se ud?

Den anden faktor, du skal overveje, er stilen på din seng. Ønsker du en standardseng eller noget mere unikt? Hvis du vælger en standardseng, kan du vælge mellem forskellige træsorter som f.eks. eg eller kirsebær. Du kan også vælge højden på din seng, og om du vil have et hovedgærde eller ej. Hvis du ønsker noget mere unikt, så kan du også få kontinentalseng 140×200, der kan reguleres i højden. Der er mange muligheder, når det kommer til stilen på din seng.

 

Hvilken størrelse skal du vælge?

Størrelsen på din seng er også en vigtig faktor at overveje, når du skal vælge en seng. Du skal sikre dig, at du har plads nok i dit værelse til sengen, og du skal også sikre dig, at sengen har den rigtige størrelse til dig. Hvis du er for høj til en seng, skal du måske have lavet en seng og madras på specialmål. Sørg derfor for at få målt godt op, hvad du har plads til, så ekspedienterne kan hjælpe dig.