Er du træt af det danske vejr, som ofte føles som om det ikke kan bestemme sig. Ofte kan det virke som om at alle fire sæsoner viser sig på en enkelt dag. I hvert i forhold til vejret i Danmark. Sommeren passer dig sikkert fint herhjemme, men vintrene kan være langtrukne, mørke og kolde. Netop af den grund, vælger mange mennesker at rykke sydpå. Nogle på ferie, andre for vinteren og de sidste for good. Hvis dette er din drøm, så læs med her. 

Der skal penge til 

Det koster noget at rejse, og det koster noget at flytte. Uanset, hvad så vil det være en god idé at have nogle penge på lommen når du kommer til sydens sol. Man kan spare penge på mange forskellige måder, men det kræver måske lidt viljestyrke. Det vil selvfølgelig give mening eventuelt at lede efter ekstra job for at tjene lidt ekstra til opsparingen.  

Det kunne også være en idé at spørge ens chef om det er muligt at få flere timer på den nuværende arbejdsplads. Man skal selvfølgelig også finde en balance mellem arbejde/privatliv, så hvis der hverken er tid eller overskud til ekstra job, så må man kigge på andre løsninger. 

Har du styr på dine lån? 

Ved du hvor meget du betaler til lån hver måned? Hvis du er en af dem, som har lån ved flere udbydere, så kan det altså være smart at tjekke op på om de kan blive samlet ét sted. Det kan være fordelagtigt for dig, i det at du ikke skal tænke på at dine lån bliver betalt til flere steder hver måned. Du kan læse mere om samlelån på jubii.dk.  

Hvis du ikke er klar over, hvad du egentlig betaler i renter til dine nuværende lån, kan det også være en god idé at tjekke op på dette. Måske et samlelån kan give dig en bedre rente. Det skader i hvert fald ikke at undersøge andre muligheder. 

Lav en langsigtet plan for at spare op 

Det lyder måske kedeligt, men det kan altså svare sig. Ved at have et mål, er det desuden ofte nemmere at arbejde sig hen mod det. Hver måned kan du lave et mål om at spare et bestemt beløb op eventuelt. Det kan godt være, at du må skære nogle ting fra, men der skal du veje op, hvad der er vigtigst.  

Hvad er dine planer når du kommer sydpå 

Tilbage til det lidt sjovere emne. Hvad er dine planer når du rykker sydpå? Hvis du skal bosætte dig, er der mange praktiske ting du skal være opmærksom på. Det kan være en god idé at lede efter arbejde inden, at du ankommer, hvis det er dit mål. Der findes mange sider på nettet, hvor du eksempelvis kan søge arbejde i Spanien. Dertil kommer der noget administrativt arbejde, for at bo i landet. Det er også en god idé at læse mere omkring dét at flytte til udlandet fra Danmark.  

En anden ting, du skal have i tankerne, er sproget. Hvis det eksempelvis er Spanien, kan det være en god idé at overveje at tage på sprogskole når du er der. Det er selvfølgelig også relevant at finde ud af lige præcis, hvor du gerne vil bo. Er der dele af for eksempel Spanien, du bedre kan se dig selv bosætte dig, end andre? Hvad skal du bo i? har du råd til at flytte i en lejlighed selv, eller er du nødt til at dele med andre? Det er altid en god idé at researche en masse inden, at du tager afsted. Finde viden om livet som expat, der hvor du vil flytte hen.