Din søvn er yderst vigtig. Du bør prioritere den højt. Får du ikke nok og god nok søvn, så vil det påvirke dit helbred og dit humør.

Så du bør gøre, hvad du kan, for at få en god søvn. En af de ting, du kan gøre, er at købe den bedste seng til lige netop dig. Vi er alle forskellige. Derfor vil vi heller ikke alle sove lige godt i den samme seng.

 Du bør have en seng, der passer til dig. Har du ikke det nu, er det måske forklaringen på, at du ikke sover godt nok.

Der kan være andre ting, der påvirker din søvn, men sengen er et punkt, der er nemt at gøre noget ved.

Vælg rigtigt

Hvilken seng du skal have, afhænger af din vægt. Jo mere du vejer, jo hårdere bør madrassen være.

Den skal kunne bære og støtte dig. Du kan også have nogle problemer, som påvirker dit valg af seng. Har du brug for at sove med hovedet lidt løftet, så skal du vælge en elevationsseng.

Det er vigtigt, at du bruger noget tid på at finde den rigtige seng.

Udvalget er nemlig stort, og der er kæmpe forskel på senge. Hvis du ikke overvejer dit valg grundigt, kan du ende med at vælge helt forkert.

Find den bedste seng med en test

Det kan hjælpe dig i din beslutning, hvis du finder en test af senge. Så kan du starte med at kigge på den, der er den bedste seng i den test. Det er ikke sikkert, at den bedste seng i en test er den bedste seng til dig. Den vil dog være god, så den kan være et fint sted at starte.

I en test kan der også være en guide, der kan hjælpe dig i dit valg. Hvis du konsulterer en test, så bliver arbejdet med at finde den bedste seng meget nemmere for dig.

Så er der nemlig nogle andre, der har afprøvet sengene for dig og har undersøgt dem grundigt. Du kan bare læse, hvordan de er at sove i.

Test selv

Ved køb af seng kan det være en god idé at bruge en test i beslutningsprocessen.

Den kan gøre det nemmere at vælge en seng. Fordi nogen har lavet en test, og du kan høste resultatet af den test. Men du kan måske også udføre din egen test.

Nogle steder kan man få lov til at få en seng hjem og sove i den i noget tid. Hvis den ikke er den helt rigtige, kan man bytte den.

På den måde kan du lave din egen test. Du kan vælge en seng, der lyder godt, og så kan du afprøve, om den faktisk er så god, som den lyder – om den er den bedste seng til dig.