Elsker du også din seng? Eller ønsker du blot, at den lige holder et par år endnu, til I alligevel flytter i noget større? Der er mange gode grunde til at passe på sin seng. Først og fremmest handler det om en god, sund søvn. Så er du frisk til alle dagens strabadser. Læs med her og bliv klog på, hvordan du behandler både din seng og din søvn godt. 

Invester i en god topmadras 

Hvad er meningen med en topmadras? Topmadrassen beskytter sengen mod snavs. Det er ingen hemmelighed, at alle kroppe sveder, når de sover. Her udskiller kroppen nemlig naturlige affaldsstoffer. Derfor er topmadrassen din bedste ven, hvis du vil holde sengen skøn i mange år. 

Fordelen ved en topmadras er, at den kan vaskes. På den måde tager den tørnen for sengens primære skumlag, som ikke lige kan foldes sammen og få en tur på vaskeprogrammet. 

Der er heldigvis topmadrasser til alle sengetyper. Lige meget om du har en boxmadras, en kontinentalseng eller en elevationsseng, er der et væld af dygtige udbydere. Og du finder også billige topmadrasser, som fint gør arbejdet. 

Topmadrasser bliver tilmed fremstillet i gode, allergivenlige materialer til dig, der eksempelvis har allergi over for støvmider eller lignende. 

Vend sengen 

Et godt tip er jævnligt at vende sengen.

På den måde forlænger du nemlig sengens holdbarhed. Ved at dreje sengen, belaster du sengen jævnt frem for at slide ekstra meget på bestemte områder. Det er typisk der, hvor du ligger med mest vægt såsom korpus, hoved og albuer. 

Skummet og fjedre får tid til at folde sig ud og sliddet bliver mindre. På den måde kan du virkelig forlænge levetiden på din seng og selv få en bedre søvn. 

Luft jævnligt ud 

Der er intet skønnere end et friskt og lækkert soveværelse, der dufter af nyvasket sengelinned og friske blomster. 

Frisk luft er meget vigtigt, når du sover. Luft og iltning gør både dig og sengen godt. Først og fremmest er det afgørende, at vi får rigeligt med ilt under søvnen. Hvis der derimod er for lidt ilt, er vi ikke tilbøjelige til at vågne. Det kan resultere i hovedpine og ubehag. 

Derfor handler et godt indeklima om forberedelse og routine. 

Det kølige klima kan reducere støvmider og berolige dit system. Så holder din seng sig god længere. Sov dejligt.