Der findes rigtigt mange gode grunde til, hvorfor du bør hoppe op på jernhesten og køre ud i det blå. Nogle mennesker er afhængige af deres cykel på grund af deres afstand fra hjemmet til arbejde, men andre elsker også følelsen af at være på cyklen og nyde turen. Cykling er rigtigt godt for helbredet og er en glimrende vej til den daglige motion. Læs med her.

Hvis du synes, at det er svært at komme op på de anbefalede minutters motion hver dag, så kan du med fordel hoppe på cyklen, og få den der igennem. Hvis du tager cyklen på arbejdet fremfor at køre, så får du både frisk luft og motion, men du kan også spare penge.

Når man cykler, så træner man nogle af de store muskelgrupper, men det er også rigtig god konditionstræning. Cykling hjælper nemlig på blodcirkulationen og hjælper til et mere roligt åndedræt.

Vælg den rigtige cykel

Hvis du ikke allerede er den heldige ejer af en cykel, så kan det anbefales at anskaffe en. Før du tager valget omkring den rette cykel, bør du dog finde ud af, hvad behovet er. Måske er en almindelig cykel ikke det rette valg til dig, i stedet kan du med fordel vælge at anskaffe dig en el-cykel.

Hvis du gerne vil køre med stil og samtidig have en praktisk og behagelig cykel, som kan få dig rundt omkring, så kan de smarte gazelle elcykler være en mulighed. Disse cykler fra Gazelle kan klare lidt af hvert, og kører fint op ad bakker.

Det har meget at sige, hvor meget man cykler, og hvad terræn man cykler på. Er det for eksempel skov og blandet terræn, kan det være en fordel at anskaffe sig en mountainbike. Hvis det er korte distancer i byområder, så er kravene måske ikke så store.